• Gratis Verzending
 • Achteraf Betalen In Nederland
 • Gratis Cadeaus Bij Besteding Vanaf €50
 • Gratis Verzending
 • Achteraf Betalen In Nederland
 • Gratis Cadeaus Bij Besteding Vanaf €50
Diamond Painting Plaklaag Beschadigd? De Oplossing!

Diamond Painting Plaklaag Beschadigd? De Oplossing!

Je herkent het wel.. tijdens het maken van jouw diamond painting raak je perongeluk de plaklaag aan. Je merkt al vrij snel dat de plaklaag minder goed plakt. Soms komt het wel eens voor dat de plaklaag meekomt met de beschermfolie, dit kan worden voorkomen door de diamond painting plaklaag eerst even plat te leggen en hem glad te strijken met een boek of (deeg)roller.

Als je dit al hebt gedaan en je merkt dat de plaklaag niet meer goed plakt, wat kan je dan doen aan de slecht plakkende plaklaag van jouw diamond painting? Wij zullen hieronder enkele handige tips beschrijven. Met deze tips kan je ervoor zorgen dat je de diamond painting helemaal kan afmaken en de steentjes weer plakken.

Heb je een stukje papier laten vallen op de lijmlaag van jouw diamond painting?

Mocht dit gebeuren dan kan je het beste het papier eraf proberen te halen met een babybillen doekje. Probeer de plaklaag niet te raken, het kan geen kwaad om deze iets te raken, maar de plaklaag kan niet tegen veel vocht. Je kan het ook proberen met een klein tipje van een vochtige theedoek.

Maak gebruik van de meegeleverde pincet, daarmee zorg je ervoor dat je niet met de vingers aan de plaklaag komt.

Diamond Painting plaklaag plakt niet meer! Wat nu?

Wat kan je doen, als de diamond painting plaklaag niet meer goed plakt. Dan kan je de volgende artikelen gebruiken om ervoor te zorgen dat je er weer steentjes op kan plakken. Je kan een doorzichtige lijmroller kopen via bol.com of een andere webwinkel. Met deze doorzichtige lijmroller kan je een klein stukje van de diamond painting weer repareren. Je rolt de lijmlaag over het canvasdoek en vervolgens kan je hier weer steentjes op plakken. Je kan de lijmroller gebruiken om kleine oppervlaktes te herstellen.

Pritt lijmroller

Is een groot gedeelte van jouw diamond painting lijmlaag kapot?

Dan kan je beter gebruik maken van Aslan folie. Dit is verkrijgbaar bij bol.com. Je kan de folie over het canvasdoek heen plakken, daarmee creëer je een nieuwe lijmlaag. Nu kan je weer verder met jouw diamond painting.

Bescherm de diamond painting lijmlaag met jouw beschermfolie

Tijdens het maken van de diamond painting kan je het beste de lijmlaag beschermen met de beschermfolie. Haal nooit de volledige beschermfolie van het diamond painting canvasdoek af. Zorg ervoor dat er geen stof of ander vuil bij kan komen.

Vond je dit handige tips? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel. Heb je een andere tip? Vermeld het hieronder in de reacties.

Ga naar de diamond painting collectie


12 reacties Comment

 • Hoe verwerk ik de aslanfolie pf hat canvas

  Peeters Walter
 • Ik heb een painting gekregen waarvan de lijmlaag erg sterk is. De plastic beschermlaag is nauwelijks los te krijgen en trekt aan de rand de lijmlaag mee. Is daar een oplossing voor ?

  Maryl
 • Ik heb steentjes gekregen maar die zijn zacht en plakken aan elkaar, is hier een oplossing voor.
  Het pakket is niet van jullie, maar van een andere firma, ik heb gevraagd om andere steentjes maar dat doen ze niet. Nu kom ik steentjes te kort van nr.310 Hoe kom ik aan steentjes

  Carin
 • Super tevreden van de service!!

  Erna
 • Is er ook plakfolie en papier te koop zonder opdruk? Ik heb zoveel steentjes over dat ik zelf wat wil proberen.

  Ron

Laat een reactie achter

Comment are moderated