• Gratis Verzending
 • Achteraf Betalen
 • Gratis Cadeaus Bij Besteding Vanaf €50
 • Gratis Verzending
 • Achteraf Betalen
 • Gratis Cadeaus Bij Besteding Vanaf €50
Nieuwe regelgeving. Wat verandert er per 1 juli 2021?

Nieuwe regelgeving. Wat verandert er per 1 juli 2021?

Je hebt het vast wel gehoord op de radio of op de televisie. Met ingang van 1 juli 2021 gelden in de EU nieuwe e-commerce regels voor btw. Wij hebben hier een aantal vragen over gehad van onze klanten en in deze blog vind je uitleg over wat er gaat veranderen en wat de mogelijke gevolgen zijn voor jou als consument/klant.

Bestellingen bij Myth Of Asia
Wij als Nederlands bedrijf hebben ons aangemeld voor het éénloketsysteem van de belastingdienst en doordat wij de btw berekenen in de verkoopprijs, verandert er niks voor onze klanten. Onze pakketjes zijn voorzien van een iOSS-nummer (daarmee weet de douane wie de btw moet afdragen).

Bestellingen websites buiten Europa (zoals AliExpress)
Ontvangers zijn zelf verantwoordelijk voor het betalen van de douanekosten (btw, inklaringskosten en eventueel invoerrechten). Meestal betaal je deze aan de bezorger van je pakket, bijvoorbeeld DHL of PostNL. Al met al kunnen de kosten voor het ontvangen van een pakketje behoorlijk oplopen:

btw bij invoer: in de nieuwe situatie is dit 21% bovenop de waarde van het pakketje, ook als dat pakketje minder dan €22 euro waard is.

inklaringskosten: dit zijn de kosten die de vervoerder rekent voor het afhandelen van de inklaring (o.a. de douaneaangifte van de goederen, het voorschieten van de verschuldigde douanerechten, btw en andere heffingen, opslagkosten en de administratieve afhandeling). De kosten die de pakketdiensten rekenen voor de inklaring liggen vast en zijn onafhankelijk van de waarde van het pakket. PostNL rekent bijvoorbeeld 13 euro, terwijl UPS 2,5% van de waarde rekent (met een minimum van 10,50 euro).

Waarom doet de EU dit? Om oneerlijke concurrentie in te dammen, en Europese verkopers te beschermen. Door de 22 euro-vrijstelling kunnen leveranciers in niet-EU landen (zoals Aliexpress) veel lagere prijzen vragen voor een product dan Europese verkopers, die wel btw moeten doorberekenen in hun prijzen. Bovendien lopen de Europese belastingdiensten zo veel btw-inkomsten mis.

Conclusie
Bij Myth Of Asia verandert er niks voor onze klanten. Wij dragen de btw af aan de belastingdienst, waardoor onze klanten geen factuur voor invoer-btw en bijkomende kosten kunnen verwachten.

Bestel je ergens anders, zoals bij AliExpress? Houd dan rekening met een extra factuur met de inklaringskosten (€10-15) per pakketje en 21% btw die over de verkoopprijs van het artikel wordt berekend.

Ga naar de diamond painting collectie


49 reacties Comment

 • Goed nieuws

  Annemarie
 • Bedankt voor de duidelijke uitleg , durf terug te bestellen bij jullie 👍

  Monique
 • Jullie zijn en blijven de beste, ben bij jullie en blijf bij jullie👍🤗

  Vandenbergh Jeannine
 • Bedankt dat er bij jullie geen extra kosten bijkomen vanaf 1 juli , ik kijk al uit naar de nieuwe Diamond paintings!!

  Johan Poissonnier
 • Alles is helemaal duidelijk.Ik kan heerlijk door met bestellen bij jullie.

  Sity Nicolai Vander Tuin.

Laat een reactie achter

Comment are moderated