Creatief Met Overgebleven Steentjes

Creatief Met Overgebleven Steentjes

Het is je waarschijnlijk opgevallen dat als je eenmaal een paar diamond paintings hebt afgerond, je een voorraad extra steentjes hebt verzameld die je niet nodig hebt voor de diamond painting. Je wilt ze niet weggooien omdat het als een verspilling voelt, maar je weet ook niet helemaal zeker wat je ermee moet doen.

Maak je geen zorgen. We begrijpen het gevoel. Je kunt je extra steentjes bewaren voor het geval je in de toekomst meer van een specifiek gekleurd steentje zoekt, maar in plaats van ze te bewaren en te wachten op de dag dat je een paar steentjes tekort komt, waarom maak je er dan niet heel iets nieuws van of een hele nieuwe creatie? Bekijk enkele van onze favoriete ideeën voor wat te doen met extra steentjes en leer hoe je die diamond painting steentjes op andere manieren goed kunt gebruiken.

Maak steentjes-in-een-fles creatie

Weet je nog dat kinderambacht dat zandkunst heet? Het idee was om verschillend gekleurd zand in een uniek gevormde fles te gieten om zo een interessant patroon te creëren. Nou, je hoeft geen kind te zijn om van dit knutselproject te genieten! En, raad eens? Je hebt ook geen zand nodig om hetzelfde effect te creëren.

Pak je doos met extra steentjes en orden ze op kleur (als ze dat al niet zijn). Je hoeft dit alleen maar te doen met de kleuren die je van plan bent te gebruiken, maar het zal het in de toekomst makkelijker maken als je van plan bent je steentjes voor nog meer projecten te gebruiken. Als de kleuren zijn gesorteerd, zoek dan een flesje of potje dat je wilt gebruiken en begin met de steentjes in lagen in de pot te gieten. Door dezelfde gekleurde steentjes bij elkaar te houden ontstaat een interessant ontwerp, vooral als je de dikte van elk gekleurd deel varieert.

 

Geef jouw accessoires en decoratieve items meer pit

Als je het soort persoon bent dat graag een beetje schittering of glittering aan je spullen toevoegt, dan heb je oneindig veel mogelijkheden voor wat je kunt doen met je extra steentjes. Heb je een oud paar witte sneakers? Lijm er wat steentjes op. Wat dacht je van een gewoon houten bordje dat in je huis hangt? Voeg de steentjes toe! Laat je fantasie de vrije loop met dit knutselidee en  kies een item om uit te blinken. Zoek een effen riem en plak er mooie steentjes op in een uniek patroon. Verfraai jouw huis of appartement met muurdecoraties die gemaakt zijn van jouw overgebleven steentjes.

 

Schenk de extra steentjes aan een nabijgelegen school

Misschien ben je niet geïnteresseerd in het maken van iets nieuws met jouw steentjes of misschien is jouw collectie van restjes uit de hand gelopen en ben je gewoon op zoek naar een manier om zich te ontdoen van de hoeveelheid. Als dat het geval is, overweeg dan om ze te schenken aan een school of kinderopvang in de buurt. Leraren zijn altijd op zoek naar meer materiaal om in de klas op te nemen of het nu tijdens de kunstklas, dagopvang of een geplande les is. Dit is een geweldige manier om je extra steentjes te geven aan iemand die er gebruik van zal maken.

Kussentjes

De kale en saaie kussentjes even afwisselen tot een mooi ontwerp? Dat kan met de overgebleven steentjes.

Allereerst heb je een aantal dingen nodig:

- Meetlint
- Wasknijpers
- E600 lijm
- Lap leer/stof
- Vulling voor in het kussentje
- Schaar
- Pom pom trim (niet noodzakelijk)

Stap 1: meet het formaat van de foto van je diamond painting. En voeg hier ong. 2cm extra aan toe (dit is voor de pom pom trim). Knip dit uit.
Stap 2: knip of snij het stuk leer/stof in het juiste formaat.
Stap 3: bevestig de pom pom trim aan het canvas met lijm.
Stap 4: bevestig de wasknijpers aan de pom pom trim en het canvas terwijl het droogt.
Stap 5: draai je diamond painting om en bevestig het lap leer/stof met lijm aan het canvas. Laat één kant open (dit is voor de vulling).
Stap 6: doe de vulling erin en lijm het dicht.

  

Kerstboompjes

Koop een kerstboompje + onderzetter gemaakt van polisterol. Doe hier houtlijm op en rol het kerstboompje in een bak met de overgebleven steentjes! Extra: je kan er ook nog nep sneeuw bijkopen om het helemaal af te maken.

Kerstboom Diamond Painting

Blanco Canvas

Bestel blanco canvas en laat hier je creativiteit op los!

Blanco Canvas Diamond Painting

Sleutelhangers

Bestel losse sleutelhangers en gebruik blanco canvas en knip dit vervolgens op maat. Leuke patronen zijn te vinden op Pinterest 📌

Sleutelhanger Diamond Painting

Naast deze ideeën zijn er natuurlijk nog veel meer! Heb jij ook iets leuk gemaakt met de overgebleven steentjes? Laat het ons weten in de reacties!

En dit doen anderen!

   

    

Ga naar de diamond painting collectie


35 reacties Comment

 • Welke lijm gebruikt u om de steentjes te plakken?
  Op canvas, hout of stof. Zie uw voorbeelden.

  Annemiek
 • Ik wil graag een diamond painting van een eigen foto, maar slechts in 3 kleuren. Wit, zwart en oranje/goud
  In de afmeting 30 × 30.
  Zwarte achtergrond en letters in wit en oranje/goud.
  Is dat mogelijk?
  Hoor graag van u

  Ingrid
 • Die flesjes waar de overgebleven steentjes in zitten… verkopen jullie die ook?

  Mary
 • Kan je de steentjes ook om smelten in de oven om bv onderzetters van te maken.?

  Silvana
 • Ik heb met overgebleven steentjes kale plastic paaseitjes beplakt

  Marjan Hoenderdaal

Laat een reactie achter

Comment are moderated
x