Creëer de perfecte werkplek voor jezelf

Creëer de perfecte werkplek voor jezelf

Veel diamond paintings kunnen enkele weken duren en het houden van jouw benodigdheden in huis kan jouw huis een rommelig en ongeorganiseerd gevoel geven. Het laten liggen van materiaal op willekeurige plaatsen verhoogt ook de kans dat het verloren of beschadigd gaat. Zelfs als je in een kleine ruimte woont, zijn er heel veel geweldige manieren om een kunstatelier aan jouw huis toe te voegen en technieken te implementeren die jouw diamond painting accessoires en andere knutselbenodigdheden georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk houden. Hier zijn enkele ideeën voor het creëren van jouw eigen thuisstudio.

Maak gebruik van een logeerkamer

De meest voor de hand liggende manier om thuis een werkplek te creëren is door je extra kamer te gebruiken. Misschien heb je een logeerkamer of een kantoor in huis. Je hoeft deze ruimte niet helemaal om te bouwen tot een volwaardige werkplek als je ook nog gewoon een extra slaapplek of een kantoor voor jezelf wilt hebben. Je kunt gewoon jouw eigen ruimte van de kamer inrichten die gewijd is aan het diamond painten

Verdeel de ruimte

Niet iedereen heeft een extra kamer in huis die kan worden omgebouwd tot een werkplek, daarom moet je misschien wat creatiever zijn. Kies één van de kamers in jouw huis die groter is en verdeel deze in twee ruimtes - misschien de woonkamer of zelfs de slaapkamer. Deel de ruimte in met een scheidingswand (als jij je echt creatief voelt, kunt je zelfs de scheidingswand schilderen om het een funky, kunstzinnige uitstraling te geven). Dit scheidt de ruimte duidelijk van de rest van de leefruimte. Vervolgens moet je een bureau en een paar andere opbergsystemen toevoegen om de spullen te ordenen.

Creëer een ‘kunsthoek’

Jouw kunsthoek hoeft niet per se jouw werkplek te zijn, maar is eerder een plek om jouw diamond paintings op te slaan en ze er tegelijkertijd georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk uit te laten zien. De volgende keer dat je aan een diamond painting wilt werken, rol je gewoon jouw kunstwagen uit de hoek en stel je jouw werk op aan jouw bureau, eetkamertafel of keukenhoek - waar je ook maar wilt werken. Als je besluit deze route te volgen, kun je ook rekken in jouw kunsthoek installeren voor functionele en toch esthetische opslag van diamond painting accessoires en andere knutselbenodigdheden. Om jouw kunsthoek leuker te maken, kun je zelfs jouw voltooide diamond paintings aan de muur hangen.

Maak gebruik van klapbare tafels

Tot op de dag van vandaag is minimalistisch wonen een populaire trend geworden die de nadruk legt op het gebruik maken van de ruimte die je hebt en het creatief omgaan met opslag. Veel mensen kiezen ervoor om in piepkleine huizen te wonen en deze ruimtes hebben veel baat bij innovatieve meubelstukken, zoals opklapbare tafels. Of je nou in een klein appartement of een groot huis woont, je kunt dit type meubilair ook in jouw huis integreren om een werkplek te creëren. Opklapbare tafels zijn geweldig omdat ze niet veel ruimte in beslag nemen en wanneer je de tafel niet gebruikt, kun je hem gewoon weer in de muur klappen en het huis er schoon uit laten zien. Als je diamond painting wat als serieuzere hobby ziet, zal je de behoefte krijgen om jouw benodigdheden op te slaan. Denk aan bijvoorbeeld een rollend karretje - zodat je jouw diamond painting accessoires gemakkelijk naar de opklapbare tafel kunt verplaatsen.

De zolder of garage vernieuwen

Als jouw huis een garage, kelder of zolder heeft die niet wordt gebruikt, kan dit een ideale ruimte zijn voor een werkplek aan huis. Het kan zijn dat je wat meer werk moet steken in het creëren van een werkplek als jouw zolder of kelder niet klaar is. Denk aan het toevoegen van muren, verlichting en een koelsysteem (onafgewerkte zolders hebben de neiging om erg warm te worden, vooral in de zomer). Maak er een leuk project van om aan te werken en je wordt beloond met een uitstekende plek om te ontsnappen en te werken aan je nieuwste diamond painting.

Een bureau

Een bureau is een van de meest essentiële items die je nodig hebt bij het creëren van een werkplek, omdat je een vlak oppervlak nodig hebt om te dienen als jouw handwerkplek. Je bureau hoeft geen traditioneel bureau te zijn. Je kunt een kunsttafel, een neerklapbare tafel die aan de muur bevestigd wordt of zelfs een oud antiek voorwerp aanschaffen. Kunst tafels zijn erg cool en uniek, omdat ze functies bevatten die gewone bureaus niet hebben, zoals houders voor pennen, potloden en penselen. De meeste kunsttafels zijn ook schuin geplaatst, waardoor het makkelijker is om te tekenen of te schilderen. Als het gaat om diamond painting kan dit schuine oppervlak nuttig zijn en voorkomen dat je urenlang over een diamond painting voorover hangt, maar het kan ook moeilijk zijn bij het plaatsen van steentjes, omdat deze los van de wax kunnen komen en op de grond kunnen vallen. Als je gaat investeren in een echte tafel, zoek dan naar een tafel die kan worden aangepast om plat te leggen, waardoor de tafel veelzijdiger is voor verschillende dingen.

Ga naar de diamond painting collectie


6 reacties Comment

 • Wat ik handig vind is met de A3 lightpad en daimond paiting op een laptop schootdienblad. Doordat er een smal vakje in het dienblad zit kan ik daar het schutbakjes en ander smal spul in doen. Doordat ik bescherm ( anti stoot ) materiaal nog had liggen dat er uitziet als kantelen van een kasteel. Dat gebruik ik om de potjes op te zetten, die ik in eerste instantie nodig heb.

  Monica
 • Nu ik veel meer thuis werk, zou ik graag een ruimte als kantoor willen inrichten. Goed idee om een scheidingswand te plaatsen. Wellicht kan ik dit doen op mijn zolder. Hier heb ik genoeg ruimte om een hoekje voor mijzelf te maken zonder dat ik veel gestoord wordt. https://www.vanwijngaardenenco.com/

  Vincent
 • Bij de huiskamer hebben we ooit een klein kantoortje aangebouwd.Nu niet meer nodig en mag ik daar lekker painting.

  M van Asselt
 • Ik heb een inklapbare tafeltje waar ik voorlopig aan werk, straks heb ik een grote dakraam op mijn hobbykamer en kan ik daar bezig, veel makkelijker met de kleinkinderen

  Ina
 • ik gebruik een hoekje van de tafel in de kamer. we zijn met z`n 2tjes, dus ruimte om te eten blijf er genoeg over.
  de steentjes heb ik in lege ronde bakjes gedaan (salade) en die staan netjes opgestapeld op tafel. Ben blij met mijn oplossing ;-)

  Ada Worseling

Laat een reactie achter

Comment are moderated
x