De reden dat jouw Diamond Painting weinig (kleur) detail bevat

De reden dat jouw Diamond Painting weinig (kleur) detail bevat

Hier is iets wat ervaren diamond painters weten: Soms kun je het beste gaan voor een zo groot mogelijk formaat voor jouw Diamond Painting.


Dit is misschien geen goed nieuws voor degenen die nieuw zijn in het vak. Kleinere diamond paintings zijn minder duur en kunnen zinvoller zijn als je voor het eerst Diamond Painting probeert.

Maar het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Als je een kleine formaat hebt geprobeerd of overweegt, weet dan dat het er niet zo gedetailleerd of realistisch uit zal zien als een groter formaat.

We zullen uitleggen waarom en hoe je de beste maat kiest voor je volgende Diamond Painting.

 

DIAMOND PAINTING IS PIXEL ART

Het omzetten van een ontwerp of painting in een Diamond Oainting template houdt in dat de afbeelding wordt opgedeeld in individuele pixels, of steentjes. Elke stip is een ruimte voor een steentje.De steentjes zijn altijd even groot: 2.8mm voor ronde stenen en 2.5mm voor vierkante stenen. Als we ze nog kleiner zouden maken, zouden ze onmogelijk te hanteren zijn. Dat betekent natuurlijk dat als je het ontwerp verkleint tot een kleiner doek, een enkel steentje een groter oppervlak van het ontwerp zal moeten overbruggen.

Op een groot doek kan een afbeelding van een oog meerdere pixels groot zijn. Dit betekend dus ook meerdere steentjes en hierdoor kun je verschillende kleuren in het oog hebben. Wat dan weer betekent dat het er realistischer uit zou zien op een groot doek.

Maar als je diezelfde afbeelding zou verkleinen tot een klein doek, zou het oog kunnen worden gereduceerd tot slechts één pixel, één steentje en één kleur. Zeker niet zo realistisch! (zie hier onder)


Het kleine doek zou er meer "gepixeld" uitzien, wat betekent dat de individuele stippen (of steentjes in dit geval) zichtbaar zouden zijn. Gepixelde Diamond Painting is een look die je wil vermijden. We zullen je vertellen hoe!


WAT VOOR EEN VERSCHIL EEN GROTERE DIAMOND PAINTING MAAKT


Dit de populaire Kitten - Witte Tijger Diamond Painting op een klein doek 20x20cm.Je zult zien dat je nog wel ziet wat het is van een afstandje, maar over het algemeen is er niet zo veel detail als bijvoorbeeld een gezicht. Het is impressionistisch, niet realistisch.

Wat zou er gebeuren als we dit ontwerp opblazen om het op een groter doek te zetten? We zouden gewoon meer detail in dit schilderij krijgen. Je zou de uitdrukking op het gezichtje van de kitten zien, zelfs nadat je de steentjes hebt aangebracht.Zoals je kunt zien, gaat er veel detail verloren op het kleinere formaat. Je ziet niet echt de oogjes bij de kitten en de lijnen van de tijger. Waar de ene kleur overgaat in de andere is er minder subtiliteit.

Hier is de originele afbeelding ter referentie.Nu kun je zien waarom het zinvol is om jouw diamond painting te vergroten als je houdt van een ontwerp met veel detail.

Dus: Foto's met mensen of teksten zijn perfecte voorbeelden van gedetailleerde Diamond Paintings die het mooiste zijn op een groot doek. Hoe groter het formaat dat je besteld hoe meer detail zichtbaar zal zijn.BETEKENT DIT DAT JE NIET VOOR KLEIN FORMAAT MOET KIEZEN?


We raden je zeker aan om een groot doek te proberen om al die glorieuze details in je volgende meesterwerk te krijgen. Vooral als je serieus bent met Diamond Painting.

Maar er zijn redenen waarom je voor een kleiner formaar zou willen gaan:

 • Je begint net en bent nog niet klaar voor een grote diamond painting
 • Je moet snel iets maken, bijvoorbeeld als geschenk
 • Het is voor een kind of iemand die niet in staat zou zijn om een groot doek af te maken
 • Je hebt een kleine ruimte in je huis die je wilt versieren

Maak je geen zorgen! Een klein formaat kan perfect zijn. Je moet alleen weten hoe je moet kiezen.


Zoek naar gedurfdere, eenvoudigere ontwerpen die abstract of impressionistisch zijn. Foto's die eenvoudig van ontwerp zijn en een beperkt aantal kleuren hebben, zijn ideaal voor een kleiner doek.

Hier zijn enkele voorbeelden van populaire Diamond Paintings in kleine afmetingen. Je kan zien waarom ze werken!

        

Ga naar de diamond painting collectie


10 reacties Comment

 • Helaas mis ik 21 kleuren bij mijn Myth of Asia. Dit zijn de nummers:
  1 154, 2 300,4 355,5 436, 7 452, 10 677, 13 814, 14 815,15 819, 17 838, 18 842,19 844,20 902, 22 938, 25 3041, 27 3371, 28 3721, 29 3771, 31 3857 en 32 3858. Dit heb ik nog nooit bij een aankoop meegemaakt. Hopelijk kunt U me deze zsm toesturen.
  M S van der Lende
  Willem III straat 376f
  2552bz Den Haag Loosduinen Penthove

  M S van der Lende
 • Het zakje nr3776 was niet er bij van Y5070HL485 te groote 50×70cm

  Van Leugenhaege Lucie
 • Onlangs een portret van kleinzoontje gepaint. Bewust gekozen voor een wat grotere maat: 60×60 cm.
  Het resultaat is prachtig geworden: zeer getailleerd. Het gezichtje is zo mooi als op de foto.
  Zeker als het om een portret gaat zou ik geen klein formaat kiezen.

  Hettie
 • voor de mensen met artrose of een andere gewricht of spierziekte .doe om de pen waar je de steentjes mee pakt een verdikking die je kan kopen in winkels voor om schrijfwaren ,of plaatst het voorste stukje over in een kwasten steel die zijn ook een stuk dikker als de pen .Dan kun je het wat langer volhouden .Ik schrijf dit uit ervaring .

  sensen
 • HALLO, ben zeer tevreden met de grote en kleine paintings en heb er al heel veel gemaakt.
  11 horoscopen ( voor de kerst voor de familie), en de opa en oma SUPER !!!
  Maar ik heb nu zoveel volle en half volle zakjes diamanten over, heeft iemand een idee ?
  Ik hoor dat graag.

  Met vriendelijke groet.

  anita h.m. smet

Laat een reactie achter

Comment are moderated
x