Diamond Painting Plaklaag Beschadigd? De Oplossing!

Diamond Painting Plaklaag Beschadigd? De Oplossing!

Soms komt het wel eens voor dat de plaklaag meekomt met de beschermfolie, dit kan worden voorkomen door de diamond painting eerst even plat te leggen en hem glad te strijken met een boek of (deeg)roller. Hierdoor gaat de plaklaag van de beschermfolie op het canvas zitten.

Als je dit al hebt gedaan en je merkt dat de plaklaag nog steeds niet goed plakt, dan zijn er één of meerdere dingen aan de hand met jouw diamond painting. Hier de meest voorkomende problemen en hoe op te lossen. 

Een stukje papier op de plaklaag

Mocht dit gebeuren dan kan je het beste het papier eraf proberen te halen met babydoekjes. Probeer de plaklaag niet te raken, het kan geen kwaad om deze iets te raken, maar de plaklaag kan niet tegen veel vocht. Je kan het ook proberen met een klein tipje van een vochtige theedoek.
Maak gebruik van de meegeleverde pincet, daarmee zorg je ervoor dat je niet met de vingers aan de plaklaag komt.

De plaklaag plakt niet goed genoeg

Wat kan je doen, als de diamond painting plaklaag niet meer goed plakt. Dan kan je de volgende artikelen gebruiken om ervoor te zorgen dat je er weer steentjes op kan plakken. Je kan een doorzichtige lijmroller kopen via bol.com of een andere webwinkel. Met deze doorzichtige lijmroller kan je een klein stukje van de diamond painting weer repareren. Je rolt over het canvasdoek en vervolgens kan je hier weer steentjes op plakken.

Een deel van de plaklaag is kapot

Dan kan je beter gebruik maken van Aslan folie. Dit is verkrijgbaar bij bol.com. Je kan de folie over het canvasdoek heen plakken, daarmee creëer je een nieuwe lijmlaag. Nu kan je weer verder met jouw diamond painting.
Bescherm de diamond painting lijmlaag met de beschermfolie
Tijdens het maken van de diamond painting kan je het beste de lijmlaag beschermen met de beschermfolie. Haal nooit de volledige beschermfolie van het diamond painting canvasdoek af. Zorg ervoor dat er geen stof of ander vuil bij kan komen.

 

En mochten deze tips niet gelukt zijn en de plaklaag plakt nog steeds niet, stuur dan even een berichtje. We kunnen u vast en zeker helpen met het oplossen van dit probleem! 

Ga naar de diamond painting collectie


18 reacties Comment

 • Sorry dat ik jullie stoor maar ik heb maar een aangekomen maar wel twee zakjes met steentje van de Diamond painting ik mis de vogeljes op de tak met sneeuw

  Keynen Monique
 • Et de tips werd ik wel geholpen. Ik vinden lijmpotloot een goede oplossing maar mijnvraag is waar kan ik doe kopen ? Help mij aub. Annick

  Annie Vandenbilcke
 • even voor de zekerheid!, er bestaan ook lijmpotloden! de lijm is wit/blank van kleur, en je moet dit artikel echt met een punteslijper eerst een schrijfpunt aan slijpen. er zit zwart gespikkeld papier om heen.en is dus net een gewoon potlood.

  Hetty jager
 • Kleine plooitjes maakt een inkerving met een scherp mesje en dan wrijf ik deze weg met de pincet

  Anita
 • ik los dat op met een klein stukje dubbelzijdige tape. daar die later ook niets meer van

  H.A.F.J.P Jarec

Laat een reactie achter

Comment are moderated
x