Hoe Voorkom Je Dat Je Diamond Painting Steentjes Statisch Worden?

Hoe Voorkom Je Dat Je Diamond Painting Steentjes Statisch Worden?

Hoe vervelend is het wanneer de steentjes statisch zijn. “Statische steentjes” komen regelmatig voor. Hoe zorg je ervoor als ze statisch uit de verpakking komen dat je ze weer normaal kan gebruiken? In deze blog bespreken wij enkele handige tips om te voorkomen dat je diamond painting steentjes statisch worden.

De oplossing voor statische steentjes

Je hebt je diamond painting ontvangen en wilt gaan beginnen en zodra je de zakjes met steentjes opent zie je gelijk dat de steentjes overal aan blijven plakken. Wat moet je nu doen? De diamond painting steentjes worden statisch door de wrijving die ze hebben in het zakje. Dit zorgt ervoor dat ze plakkerig en springerig worden.

Hieronder hebben wij een aantal tips voor jullie. Met deze tips kun je je steentjes weer gebruiken.

Tip 1

Doe de diamond painting steentjes in een fijne zeef. Leg ze vervolgens in een pot lauw water met detergent erbij. Spoel ze vervolgens af en laat ze drogen.

Tip 2

Laat het zakje met je steentjes een paar dagen liggen. Zorg ervoor dat de lucht erbij kan komen. Vervolgens zullen ze niet meer statisch zijn. Dit is niet de beste tip als je er direct mee aan de slag wilt.

Tip 3

Maak een theedoek vochtig en leg de steentjes erin. Droog ze vervolgens af en je kan aan de slag.

Tip 4

Knip enkele rubberen elastieken kapot, leg deze in de zakjes of potjes met steentjes. Laat de elastieken erbij liggen en zorg ervoor dat ze een beetje geschud worden. Laat de zakjes of potjes met elastieken een nachtje staan en ze zullen niet meer statisch zijn.

Tip 5

Leg de steentjes in de vriezer.

Tip 6

De steentjes grinderDoe de aan elkaar klevende steentjes (niet te veel tegelijk) in de grinder, schud de grinder, draai de 2 delen in tegengestelde richting totdat de steentjes los komen.

Dit waren onze tips, heb je andere ervaringen met statische diamond painting steentjes? Laat het ons weten hieronder in de reacties.

Ga naar de diamond painting collectie


4 reacties Comment

 • heeft u ook huidskleur steentjes voor diamond paiiting

  Magdalena tuhehay
 • Ik heb de steentjes op een handdoek gelegd, beetje wrijven en niet meer statische terug in het potje gedaan. Zonder geklieder en direct weer verder.

  Frans Kauling
 • ik heb de grinder geprobeerd. komen goed los de steentjes alleen zijn ze beschadigd door het draaien, mijn steentjes zijn nu dof ipv glimmend. ik ga de tip proberen om 2 bakjes op elkaar te zetten.

  wendy van veen
 • Ik doe als ze aan elkaar plakken en in het groene schaaltje liggen een 2e van de zelfde maat er op zetten en druk het dan aan. Werkt super je hoort ze los van elkaarspringen

  Helma van Nijnatten

Laat een reactie achter

Comment are moderated
x