Verschillende Diamond Painting Strategieën

Verschillende Diamond Painting Strategieën

Diamond Painting is fantastisch, daar zijn al onze klanten het over eens! Maar wat is de beste manier om een diamond painting te maken? Daar verschillen de meningen over! 

Natuurlijk is elke manier goed. Maar toch zien we in onze Facebook groep verschillende manieren voorbij komen en we leggen je in deze blog graag uit welke manieren dat zijn. Zo kun je ze eens uitproberen! Laat je ons weten wat jouw favoriet is?

Welke strategie je ook toepast, er zijn drie dingen die onmisbaar zijn voor het maken van een diamond painting: een diamond painting pen om de steentjes te plaatsen, een opbergdoosje om je steentjes overzichtelijk in te bewaren en een roller, om de steentjes nadat ze geplakt zijn goed aan te drukken. 

WERKEN MET LINEAAL

Wanneer je je eerste steentje legt, begint het avontuur en zul je steentje voor steentje je kunstwerk tot leven zien komen. Maar wist je dat wanneer je de eerste rij steentjes tegen een lineaal legt, de rest van de painting automatisch super recht gaat? Soms is het namelijk wat lastig om de eerste rij aan de buitenkanten van de painting kaarsrecht te krijgen, je hebt immers geen andere steentjes waar je de volgende tegenaan kunt duwen. De lineaal zorgt er dan voor dat de 'rand' wat omhoog komt te liggen. Dat kun je zien als een rijtje steentjes waardoor je zeker weet dat je strak bent begonnen! 

 

Zijn je steentjes toch niet helemaal recht komen te liggen? We verkopen ook deze super handige steentjes corrector! Zo kun je hele rijen steentjes in één keer aandrukken!

DAMBORDSYSTEEM

We zien dat dit systeem vaak gebruikt wordt door painters die voorkeur hebben voor vierkante steentjes. Met dit handige systeem krijg je de steentjes super strak naast elkaar. Door bij elk steentje telkens een vakje over te slaan, creëer je het zogenaamde dambordsysteem. Het ziet er als volgt uit:

 

Painters doen dit voornamelijk wanneer je grote vlakken met dezelfde kleur tegenkomt. Dit kan wel eens vervelen waardoor je snel je concentratie kan verliezen. Dit is dé manier om het leuker maken en het resultaat is fantastisch! 

Het ziet er op het eerste gezicht wat gek uit, maar wordt uiteindelijk een heel strak gelegd geheel.

 

BOERENMETHODE

Dit systeem is alleen voor de boeren onder de painters. Haha, grapje natuurlijk! Met dit systeem verdeel je grotere delen van jouw diamond painting in kleinere vakjes. Deze ga je vervolgens 'oogsten', dus vullen met steentjes, zodat de vakjes niet meer leeg zijn. Hier komt de term 'boeren' systeem vandaan, grappig hè? Deze methode is zowel geschikt voor ronde als vierkante steentjes. Het wordt gebruikt om grotere stukken painting van dezelfde kleur wat behapbaarder te maken, door het in kleinere vakjes te verdelen. Zie hieronder hoe het werkt!

BLOKKEN OF STROKEN? 

Heb je hier al eens over nagedacht? De beschermlaag op het canvas kun je er natuurlijk in één keer aftrekken. Maar dit is alleen voor de ultra snelle painters onder ons! Voor de grotere formaten is dit niet de bedoeling. Het is beter wanneer je de beschermlaag verdeeld. Maar doe jij dit in blokken of in stroken? 

Blokken

Wanneer je besluit je canvas in blokken te verdelen ga je als volgt te werk. Je deelt de beschermlaag op in vakken van 10 bij 10 cm. Dit mag natuurlijk groter of kleiner, maar net wat jouw voorkeur heeft. Dan snijd je deze blokjes voorzichtig uit en je kunt aan de slag! De keus is dan helemaal aan jou of de de blokken per kleur gaat invullen of per rij. Zelf vinden wij per kleur het leukst!

Stroken

Werk je liever in stroken? Ook handig! Dan verdeel je het canvas van boven naar beneden. Ga hetzelfde te werk als bij de blokken. Ben je links- of rechtshandig? Dit is belangrijk om over na te denken of je dan links of rechts begint. Je wilt natuurlijk niet dat je arm over de painting gaat.

Heb jij nog een andere, goed werkende Paint-strategie? Laat het hier onder weten! We zijn super benieuwd!

Ga naar de diamond painting collectie 


18 reacties Comment

 • Ik werk van rechtsboven naar links snij voorzichtig een hele strook in van ongeveer 10 cm vouw dan stukje voor stukje om werkt perfect. De steentjes zijn op het ogenblik super, gee puntjes of “onderflappies” van die uitstekende randen helemaal top maak nu de Franse buldog in kleur echt leuk ding

  Marjan Hoenderdaal
 • Ik werk het liefst van rechtsboven naar links. Ik plak met washi tape een vlakverdeling over de beschermfolie. Elk vlak snijd of knip ik gedeeltelijk open en vouw de folie terug zodat deze niet iedere keer terug valt. Maar dat werkt niet altijd even goed. Dan wens ik dat ik coverminders heb. Helaas zijn die moeilijk te vinden in Nederland. Ik diamond paint al jaren dus heb een redelijke hoeveelheid paintings liggen om nog te maken. Mijn allergrootste wens is de grote uitdaging van het maken van een Josephine Wall.

  Joke Wams
 • Ik vind de site van Myth of Asia geweldig ,krijgt steeds antwoord . Ik werk altijd met ronde steentjes van links nr rechts en van boven nr onder .werkt prima

  Laeremans simonne
 • Ik doe strook voor strook en plooi telkens mijn folie een stukje om zodat ik deze er terug over kan doen als ik moet stoppen en mijn strook is nog niet af. Ik begin altijd links onder en doe binnen de strook kleur voor kleur. Ik hou van de afwisseling tussen verschillende kleuren. Bij mij gaat de folie er dus ook pas af als mijn painting volledig af is. Ik heb eens een speciale roller voor painting gekocht en vind deze wel gemakkelijk om mijn steentjes goed aan te drukken. Ik werk het liefst met vierkante steentjes.

  Annemie
 • Ik werk met relatief grote vlakken en begin steeds rechts onderaan (ben rechtshandig). Ik werk vaak met schuine kanten.
  Voor mij is het een extra uitdaging om de (vierkante) steentjes afwisselend te gebruiken . Er zijn “vierkante” en “gebroebelde” diamantjes die ik telkens afwissel. Het enige “nadeel” is dat je telkens moet kunnen aansluiten om te weten welk diamantje je moet gebruiken. Ik ga ook grote vlakken volgens het dambordprincipe vullen. Meestal gebruik ik eerst de “vierkante” om dan in te vullen met de “gebroebelde”.
  Ik heb al vele paintings gemaakt en bestel nu uitsluitend bij Myth of Asia. De levertermijn is zeer aanvaardbaar en het materiaal is overwegend in orde. Soms vertonen de diamantjes “schoonheidsfoutjes” maar er zijn genoeg steentjes om die foutjes zoveel mogelijk niet te moeten gebruiken.

  Sonja

Laat een reactie achter

Comment are moderated
x