• Gratis Verzending
 • Achteraf Betalen In Nederland
 • Gratis Cadeaus Bij Besteding Vanaf €50
 • Gratis Verzending
 • Achteraf Betalen In Nederland
 • Gratis Cadeaus Bij Besteding Vanaf €50
5 Redenen Waarom Diamond Painting Goed Is Voor Je Gezondheid

5 Redenen Waarom Diamond Painting Goed Is Voor Je Gezondheid

Diamond painting is op dit moment een zeer populaire hobby. En het is geen verrassing waarom. Zeer vergelijkbaar met volwassen kleurboeken en puzzels, heeft diamond painting als hobby veel mentale, emotionele en intellectuele gezondheidsvoordelen. Diamond painting is een stressvrije activiteit die de amygdala - het angstcentrum van de hersenen - ontspant en je geest de rust geeft die het nodig heeft. Maar diamond painting heeft ook andere indirecte voordelen.

1. Vermindert stress en angst

Het is een drukke wereld... familie, werk (of gebrek aan werk), school, het kan overweldigend zijn, het stelt belachelijke eisen aan ons leven en welzijn. Diamond painting stelt ons in staat om achterover te leunen en gewoon te ademen. We kunnen het alleen of met een kleine groep doen en voelen de stress verdwijnen.

Net als meditatie, diamond painting stelt ons ook in staat om onze hersenen uit te schakelen van andere gedachten en ons te concentreren op het moment, waardoor we de vrij zwevende angst kunnen verlichten. Het kan vooral effectief zijn voor mensen die zich niet op hun gemak voelen bij creatievere expressieve kunstvormen. Mensen die meer bewaakt worden, vinden veel rust in diamond painting. Het voelt veiliger en het zorgt voor insluiting rond hun proces.

2. Traint je hersens om je te concentreren

Diamond painting helpt om de hersenen te betrekken bij het kunnen ontwikkelen en volgen van patronen, dus er is een logica in het spel. Het is een zelf-veroorzaakte staat van focus. 

De actie van diamond painting impliceert zowel logica als creativiteit. We gebruiken logica bij het lezen van het patroon door het kiezen van een symbool en het vinden van de bijbehorende kleur van de grafiek. Dit activeert het analytische deel van de hersenen. Aan de andere kant, wanneer we de tegels op het doek leggen om het patroon te maken, activeren we de creatieve kant van de hersenen. Dit helpt bij het integreren van beide gebieden van de hersenschors die het zicht regelen en helpen bij de coördinatie en de fijne motoriek.

3. Helpt jouw fijne motorische techniek

Het is aangetoond dat het zich gedurende een lange periode richten op een taak om de concentratie en de coördinatie van hand tot oog te verbeteren. Omdat de vakjes slechts 2,5 mm groot zijn, is veel oog-handcoördinatie nodig en ontwikkeld om de tegels op te pakken met het gereedschap om ze op het doek te plaatsen.

4. Verhoogt jouw sociale cirkels

Gemeenschap is iets wat we allemaal nodig hebben en van wat er is verzameld, is het belangrijk voor velen van ons in de wereld van diamond painting. Het internet heeft daar veel aan bijgedragen. Er zijn overal diamond painting groepen: Facebook, Twitter en Flickr om er maar een paar te noemen. Deze online groepen zijn vooral belangrijk voor diegenen die thuis zijn vanwege verschillende problemen. Het is een verbazingwekkend gevoel van eenheid voor iemand om te zeggen: "Hé, ik snap het, ik vind het ook geweldig om dat te doen". Het doet ons beseffen hoe verbonden we werkelijk zijn.

5. Helpt bij het vonken van creativiteit

Diamond painting stimuleert ook de hersenen in de rechter hersenhelft, wat geassocieerd wordt met creativiteit. Iedereen heeft behoefte aan een creatieve uitlaatklep van een of andere vorm, want het is zo'n geweldige vorm van stressverlichting. Met diamond painting kun je prachtige kunstwerken maken, zonder dat je een artistiek bot in je lichaam hebt met de makkelijk te volgen patronen.

Merk jij dat diamond painting jouw gezondheid ook verbetert? Laat het ons weten in de reacties!

Ga naar de diamond painting collectie


11 reacties Comment

 • hoi ik ben nu met mijn derde grote painting bezig van mijn hond en het is echt super leuk en echt super verslavend maar dit is een goede verslaving

  claudia
 • Voor mij DP erg nieuw maar zo verslavend, ik ben een haakster en per toeval kwam ik op DP en dacht ik bestel wat en oh wat vind ik dit ontspannend! Geweldig vind ik dit…. er bestaan van die staanders zodat je geen pijn hoeft te lijden aan je nek of schouders. Ik heb zelf last van nek en schouder pijn maar door een staander hoef je je hoofd niet constant naar beneden te houden en kan je uren doorgaan. 😉

  Carinne
 • ik vind het leuk om te doen maar ik ben misschien te precies de steentjes zijn vierkant moeten precies aansluiten en zit er heel veel met een pincet bij om ze goed te duwen en dan merk ik toch wel dat ik pijn mn ogen nek en armen krijg maar iedere dag een stukje kom je er ook

  Lineke van der wilt
 • Ik doe ’t sinds een paar dagen
  Ik merk dat ik slechte gedachte uit mijn hoofd kan zetten.. Maar na een paar uurtjes moet ik stoppen.. Krijg ik hevige hoofdpijn

  Annemie
 • Ik ben bij de dag besteding begonnen met een schildpad heel leuk nu een tekkel besteld en ontvangen voor thuis wel erg moeilijk en klein maar gaat zeker lukken met een vergrootglas er bij dan komt het goed leuke bezigheid ben een beetje trots op mezelf

  Marian sprakel

Laat een reactie achter

Comment are moderated