5 verassende voordelen van Diamond Painting

5 verassende voordelen van Diamond Painting

Diamond painting heeft als hobby veel mentale, emotionele en intellectuele gezondheidsvoordelen. Diamond painting is een stressvrije activiteit die de amygdala - het angstcentrum van de hersenen - ontspant en je geest de rust geeft die het nodig heeft. Maar diamond painting heeft ook andere indirecte voordelen.


1. Vermindert stress en angst
Het leven kan soms erg druk zijn, we zien soms door de bomen het bos niet meer... Familie, werk (of gebrek aan werk), school, het kan overweldigend zijn, het stelt belachelijke eisen aan ons leven en welzijn. Diamond painting stelt ons in staat om achterover te leunen en gewoon te ademen. We kunnen het alleen of met een kleine groep doen en voelen de stress verdwijnen.
Net als meditatie, diamond painting stelt ons ook in staat om onze hersenen uit te schakelen van andere gedachten en ons te concentreren op het moment, waardoor we de eventuele angsten kunnen loslaten. Mensen vinden veel rust in diamond painting.


2. Traint je hersens om je te concentreren
Diamond painting helpt om de hersenen te betrekken bij het kunnen ontwikkelen en volgen van patronen, dus er is een logica in het spel. Het is een zelf-veroorzaakte staat van focus.
De actie van diamond painting impliceert zowel logica als creativiteit. We gebruiken logica bij het lezen van het patroon door het kiezen van een symbool en het vinden van de bijbehorende kleur van de grafiek. Dit activeert het analytische deel van de hersenen. Aan de andere kant, wanneer we de steentjes op het doek leggen om het patroon te maken, activeren we de creatieve kant van de hersenen. Dit helpt bij het integreren van beide gebieden van de hersenschors die het zicht regelen en helpen bij de coördinatie en de fijne motoriek.


3. Helpt jouw fijne motorische techniek
Het is aangetoond dat het zich gedurende een lange periode richten op een taak om de concentratie en de coördinatie van hand tot oog te verbeteren. Omdat de vakjes slechts 2,5 mm groot zijn, is veel oog-handcoördinatie nodig om de tegels op te pakken met het gereedschap en om ze op het doek te plaatsen.


4. Verhoogt jouw sociale cirkels
Gemeenschap is iets wat we allemaal nodig hebben en van wat er is verzameld, is het belangrijk voor velen van ons in de wereld van diamond painting. Het internet heeft daar veel aan bijgedragen. Er zijn overal diamond painting groepen: Facebook, Twitter en Flickr om er maar een paar te noemen. Deze online groepen zijn vooral belangrijk voor diegenen die thuis zijn vanwege verschillende problemen. Het is een verbazingwekkend gevoel van eenheid voor iemand om te zeggen: "Hé, ik snap het, ik vind het ook geweldig om dat te doen". Het doet ons beseffen hoe verbonden we werkelijk zijn.


5. Helpt bij het vonken van creativiteit
Diamond painting stimuleert ook de hersenen in de rechter hersenhelft, wat geassocieerd wordt met creativiteit. Iedereen heeft behoefte aan een creatieve uitlaatklep van een of andere vorm, want het is zo'n geweldige vorm van stressverlichting. Met diamond painting kun je prachtige kunstwerken maken, zonder dat je een artistiek bot in je lichaam hebt met de makkelijk te volgen patronen.


Hoe fijn is dat allemaal! Eigenlijk is het dus heel simpel, begin vandaag nog aan deze leuke hobby, Diamond Painting!

Ga naar de diamond painting collectie

 


20 reacties Comment

 • Het heerlijk om het te doem

  Sheila
 • Het zit in mijn zus en mijn genen dat wij een beetje beven, door mij te concentreren op het diamant painten kan ik dit beter onder controle houden.

  Myriam
 • Wanneer maakt eens verjaardag kaartjes voor volwassen

  Poppe antoine
 • Het is zalig ontspannend
  Heb het via schoonzus en een tante zelf aan begonnen
  Heb er ondertussen al 8 gemaakt waaronder eentje van 60×120 en de andere 40×50...
  Heb er nu nog 5 liggen en aan eentje bezig
  Het is echt een zalige hobby

  Chantal
 • Ik doe sinds juli vorig jaar aan diamond Painting.moest er eerst wel even aan wennen.maar nu ga ik aan de slag painting nr 6 heerlijk om te doen.ik zet muziek op mijn oren en ga heerlijk aan de slag.het is ontspannend en ik vergeet de dingen die op dag gebeurd zijn gewoon je werk dag vergeten.

  Sylvia

Laat een reactie achter

Comment are moderated
x