Achteraf betalen (NL) - Gratis verzending - Gratis cadeaus bij besteding vanaf €50 🎁
Achteraf betalen (NL) - Gratis verzending - Gratis cadeaus bij besteding vanaf €50 🎁
Last Van Je Nek? Bekijk Onze Tips!

Last Van Je Nek? Bekijk Onze Tips!

Het komt wel eens voor: nekpijn! Je bent lekker bezig met je diamond painting, je kijkt op de klok en je ziet dat je al weer een paar uur bezig bent. Tijdens het diamond painten heb je geen besef meer van tijd. Wat begrijpelijk is natuurlijk, want het is een onwijs leuke hobby! Waarschijnlijk zit je voorovergebogen en hierdoor kun je last van je nek krijgen. Dat willen wij natuurlijk niet, daarom hebben wij voor jullie enkele tips.

1. Gebruik een (schilders)ezel

Een schildersezel maakt het mogelijk om het canvas in verticale positie neer te zetten zodat je makkelijk aan je diamond painting kunt werken. Schildersezels zijn beschikbaar in allerlei vormen en maten. Verkrijgbaar bij bol.com.

Schildersezel

2. Rekken en strekken!

Het is lastig, maar probeer af en toe even op te staan en te bewegen. Doe wat simpele rek- en strekoefeningen en geef je armen rust en schouders even wat rust. Doe dit bijvoorbeeld elke 30 minuten!

Rek- en strekoefeningen

3. Zit comfortabel

Tijdens het diamond painten zit je vaak op een (bureau)stoel. Hierbij is het belangrijk dat je een goede houding aanneemt. Om hiervoor een speciale bureaustoel aan te schaffen is niet nodig. Tegenwoordig zijn er ook speciale zitkussens die ervoor zorgen dat je lekker comfortabel aan de slag kunt! Verkrijgbaar bij bol.com.

Zitkussen

4. Zorg dat je alle kleine symbooltjes goed kunt lezen

De symbooltjes die op het canvas staan afgebeeld kunnen voor sommige moeilijk leesbaar zijn. Wanneer je moeite hebt om de symbooltjes te lezen dan raden wij aan om gebruik te maken van een loeplamp of vergroot bril, zodat je niet helemaal voorover hoeft te zitten.

Loeplamp

Dit waren onze tips! Heb jij nog andere tips? Laat het ons weten hieronder in de reacties.

Ga naar de diamond painting collectie


8 reacties Comment

 • Hoi, ik zit gewoon in mijn stoel. Kussen in rug en op schoot. Dan een een loep zoals voorbeeld en dan voor alles bruikbaar een werkblad met een zak met van die balletjes erin (ACTION). Dan een spotje erop. En geen pijn in je nek.

  Bernadette
 • Bedankt voor de fijne tips

  Rosita
 • Zeker en vast. Dit zijn goeie tips. Bedankt.

  Annita De Vulder
 • Het zijn zeer goede tips,bedankt

  Jannes melsen
 • Mijn man heeft van in het begin een bord gemaakt zit niet krom aan mijn werktafel heb ook geen nekpijn .Heb er voor kleine werkjes maar een groote van 60 op 50 .een helling van 25 cm .

  vancraesbeeck tessy

Laat een reactie achter

Comment are moderated