Welke tas past bij jou en hoe draag je hem?

Een tas kan je niet zomaar even kopen. Je moet natuurlijk wel een tas hebben die bij je past. En als je dan eenmaal de juiste tas hebt gevonden, hoe draag je je tas dan? In deze blog lees je tips voor welke tas het best bij je past en hoe je die tas dan het best kan dragen.

Hoe kies je de beste tas?

Als je aan een tas denkt dan denk je vaak als eerst aan damestassen. Wat logisch is want de meeste dames hebben eigenlijk altijd een tas bij zich.

Vroeger werden tassen vaak alleen praktisch gebruikt. Maar tegenwoordig is het ook meer een modeverschijnsel en is het bijna noodzakelijk een hele collectie aan tassen in huis te hebben. De twee meest voorkomende tassen zijn de handtas en de schoudertas. 

De handtas

Als je denkt aan een handtas dan denk je al snel aan een soort koffer met van alles en nog iets er in. Een tas kan je gebruiken als accessoire, maar het is ook een nuttig iets, omdat je er ook allemaal kleine dingen in op kan bergen die je graag mee wil nemen als je weg gaat. Voor sommige vrouwen zou je kunnen zeggen dat het meedragen van een handtas wel heilig zou kunnen zijn.

 Bij het uitzoeken van een geschikte handtas wordt er vaak gelet op het model van de tas, het merk en natuurlijk ook de kleur. Wanneer je een tas koopt is het verstandig om de tas ook even te passen zodat je kan zien hoe de tas bij je staat. Tegenwoordig is het heel erg trendy om je handtas aan de elleboog te dragen. Zorg wel voor een juiste match met je kleding en schoenen. 

De Schoudertas

Je hebt ook handtassen die over de schouder gedragen worden. Wanneer je dat doet, dan hangt de tas aan de linker kant of aan de rechterkant langs het lichaam. Schoudertassen kunnen meerdere functies hebben. Zo kan je dus een handtas als schoudertas gebruiken. Maar een schoudertas kan je ook gewoon als handtas gebruiken. 

Een andere manier van gebruiken van je schoudertas is wanneer je de tas gebruikt als boodschappentas. Wanneer je boodschappen hebt gedaan en je hebt je schoudertas bij je dan is het makkelijk om de boodschappen in de schoudertas te doen zodat je die makkelijk over je schouder kan hangen en je niet al te zwaar hoeft te tillen. 

Wanneer je de schoudertas als attribuut wil dragen kan dat natuurlijk ook. Wat betreft kleur en model is eigenlijk alles oké als het om een schoudertas gaat. Zolang het, maar wel een match heeft met de outfit die je op dat moment draagt. Een neutrale kleur is dan ook aan te raden, zodat het niet lastig is om die match steeds te blijven maken. Op die manier hoef je ook geen hele tassen collectie in de kast te hebben hangen. 

De casual tas

Voor in de vrije tijd kan je kiezen voor een meer casual model tas. Denk dan aan een denim stof of een tas met allemaal leuke kleurtjes. Het fijne aan een casual tas is dat je je niet druk hoeft te maken om een match met je kleding. De vrolijke en bonte kleuren zorgen juist voor een heel fijn casual effect.


x