Heb je accessoires nodig om diamond paintings recht te trekken?

Heb je accessoires nodig om diamond paintings recht te trekken?

Zo repareer je gaten in jouw diamond painting.

Bij het diamond painten vergt het geduld om alle steentjes perfect te plaatsen. Als je te maken krijgt met gaten in jouw diamond painting of moeite hebt om alles uitgelijnd te houden, kan een accessoire een grote hulp zijn. Deze wordt gebruikt om alle steentjes in een rechte lijn te houden. En nettere lijnen zorgen voor duidelijkere en mooiere meesterwerken.

Wat is deze accessoire?

Een steentjes corrector tool is een essentieel stuk gereedschap dat je helpt bij het maken van perfect uitgelijnde steentjes. Dit handige apparaat lijkt een beetje op een verfschraper of plamuurmes, en het wordt gebruikt om de rijen fonkelende steentjes in de juiste positie te brengen. 

Bekijk de steentjes corrector hier.

 

Hoe werkt het?

Het gebruik van een steentjes corrector is echt heel eenvoudig. Je hoeft de corrector alleen maar langs een rij steentjes te leggen en het in een lichte hoek te houden. Druk vervolgens stevig op het handvat en duw de steentjes in een rechte lijn. Afhankelijk van de grootte van jouw doek en het aantal steentjes dat je opnieuw moet plaatsen, kan dit wat tijd kosten, maar het zal de moeite waard zijn als je ziet hoeveel beter jouw ontwerp wordt.

 

 

Aanvullende tips om de steentjes recht te houden

Hoewel gereedschap voor het rechtzetten van steentjes expliciet is ontworpen voor het uitlijnen, zijn er ook verschillende andere manieren waarop je de steentjes recht kunt houden als je nog niet helemaal klaar bent om in zo'n gereedschap te investeren. Hier zijn enkele van onze beste tips:

 1. Gebruik een Multitool opzet stukje: De Multitool maakt het gemakkelijker om meerdere steentjes tegelijk te plaatsen, zodat ze allemaal de eerste keer perfect recht worden neergelegd. Je hoeft alleen maar een paar steentjes uit het bakje met de multitool te pakken en ze vervolgens op het canvas aan te brengen.
 2. Schik de steentjes in een dambordpatroon: Als je liever een single-placer gebruikt, helpt het rangschikken van de steentjes in een dambordpatroon je om rechte lijnen te behouden. Dit betekent dat je een steentje plaatst en dan de volgende ruimte overslaat voordat je een andere plaatst. Nadat je een paar rijen hebt voltooid, ga je terug en vul je de gaten op. Vierkante steentjes zullen zelfs netjes op hun plaats klikken, met een bevredigende "klik" die aangeeft dat ze perfect geplaatst zijn. 
 3. Maak de rijen recht met een liniaal: Als je er zeker van wilt zijn dat de rijen steentjes perfect zijn uitgelijnd, kunt je ook een liniaal of ander recht gereedschap gebruiken om ze recht te houden. Leg de liniaal op het doek en druk deze voorzichtig tegen elke rij aan, zodat de steentjes in een nette lijn komen te liggen. Dit is hetzelfde proces als het gebruik van een steentjes corrector en je kunt bijna dezelfde resultaten bereiken zonder een apart gereedschap aan te schaffen (het is alleen niet zo gemakkelijk te gebruiken of ligt niet zo lekker in de hand).
 4. Repareer scheve steentjes met een pincet: Als je merkt dat sommige van de steentjes scheef staan, gebruik dan een pincet om ze te corrigeren. Draai het steentje in de gewenste positie, zonder aangrenzende steentjes te verplaatsen. Neem de tijd en gebruik een zachte hand om schade te voorkomen.

 

 

Recht en prachtig

Elk van de accessoires voor het diamond painten is er om het handwerk voor je aangenamer te maken. En hoewel het gebruik van een steentjes corrector de gemakkelijkste manier is om jouw steentjes uitgelijnd te houden, kun je de bovenstaande tips ook gebruiken om prachtige kunstwerken te maken met perfect gelijkmatige randen en geen gaten in het zicht. Dus, als je klaar bent om te beginnen aan jouw volgende meesterwerk, pak dan één van jouw diamond paintings (en steentjes corrector) en laten we gaan diamond painten!

 

 


15 reacties Comment

 • Ik heb een bestelling gedaan een paar maanden geleden. met onderzettertjes. Deze kosten 24.95.
  Er belde op een avond een man op die vertelde dat het pakket kwijt was geraakt. en hij het geld zou terug storten.
  Ik heb geen geld gezien. Maar je kan ook als jullie het kwijt zijn een nieuw setje bezorgen.?

  anna wieseman
 • bij verscheidene kleuren zijn de vierkante steentjes niet allemaal juist even groot.

  Bogaerts Paul
 • Wat duurt het lang voor ik mijn pakketje krijg, ik hoor er niets meer van .

  José Kuiper
 • Sorry vergeet erbij te zetten dat het om kobalt blauw gaat en het zijn vierkanten steentjes.
  T.lunstroo van Wageningen

  T.lunstroo van Wageningen
 • Ik heb een hele grote diamond painting van de dikke dames op het toilet.
  Maar daar kom ik steentjes van te kort kunnen jullie die nog leveren.
  Het gaat om kleurnummer V966
  Bij voorbaat dank
  Met vr.gr. T.Lunstroo

  T.lunstroo van Wageningen

Laat een reactie achter

Comment are moderated
x