Vier verrassende benodigdheden voor Diamond Painting

Diamond Painting is een leuke hobby die je stress vermindert, je concentratie traint en de creativiteit doet oplaaien. Het is dan ook verleidelijk om je aan de keukentafel te installeren en je enkele uurtjes te verliezen in deze creatieve hobby. Voor je eraan begint, zetten we graag enkele verrassende benodigdheden op een rijtje.

Bureaulamp

Binnenkort wordt het weer sneller donker en daardoor wordt het steeds moeilijker om de steentjes in het schudbakje te zien liggen. Een goede bureaulamp is dan ook een goede investering voor de lange avonden. Met behulp van een bureaulamp kun je doelgericht extra licht werpen op je werk. Een extra lamp in huis heeft natuurlijk ook (een kleine) impact op je energierekening. Kies daarom voor een spaarlamp en vergelijk energie. Zo werk je lange tijd door en bespaar je onder de streep zelfs op de kosten van energie.

Goede bureaustoel

Het is verleidelijk om je aan de keukentafel of je bureau te installeren op een gewone stoel en enkele uurtjes voorovergebogen aan je diamond painting te werken. Als je na deze creatieve uurtjes terug recht staat, is er een grote kans dat je last hebt van pijn in je nek en je rug. Om dit te voorkomen is het verstandig om een goede bureaustoel te kopen. Een goede bureaustoel heeft een ergonomisch ontwerp en kun je naar eigen wens instellen. Goede ondersteuning van de rug en de armen zijn van groot belang om nek- en rugpijn te minimaliseren.

Opbergruimte

Het is best mogelijk dat je na één keer diamond painting een nieuwe verslaving hebt en meer diamond paintings wilt maken. Je zal al snel nieuwe pakketjes willen kopen die je ergens moet kunnen opbergen en ook je lopende projecten wil je niet op de salontafel laten rondslingeren. Om alle benodigdheden voor diamond painting op te bergen, is het het fijnst als je een eigen werkplek hebt maar dit is niet voor iedereen haalbaar. Een lege kast kan, zeker in het begin van deze nieuwe hobby, goed dienen als opbergruimte voor al je benodigdheden.

Rust

Als je bezig bent met je diamond painting heb je een zekere mate van concentratie nodig. Het is onmogelijk om je kunstwerk af te maken als de kinderen rond de tafel lopen en je partner een uitgebreide uitleg doet over de werkdag. De kans is groot dat de steentjes van tafel rollen en dat je de kleuren door elkaar gaat halen en de minieme steentjes op een verkeerde plaats gaat leggen. Daarom is het beter om te wachten tot de kinderen op bed liggen of op school zijn en tot je partner is uitgepraat voordat je aan je diamond painting begint. Zo kun je lange tijd ongestoord doorwerken.


x