Zoek je een hobby? Kies diamond painting!

Veel mensen staan altijd aan en ervaren daardoor continue stress. Heb jij het gevoel dat alles je te veel wordt? Dan is een hobby waarschijnlijk het laatste waar je aan denkt. Een hobby kan je juist uitstekend helpen om te ontspannen. Dit zijn drie redenen om te kiezen voor diamond painting als hobby. 

Bezig met je handen

Het is niet altijd eenvoudig om een hobby te vinden die bij je past en waarvan je tot rust komt. Het goede nieuws is dat je nooit te oud bent om een nieuwe hobby te vinden. Een goede manier om te ontspannen, is door voor een hobby te kiezen waarbij je bezig bent met je handen. Hierdoor kom je even uit je hoofd. Met je handen werken is goed voor de hersenen. Je bent aan het voelen, aanraken en vormen, wat niet alleen leuk is om te doen maar ook produceer je endorfine wanneer je aan diamond painting doet. Hierdoor ervaar je minder stress en angst. Met je handen werken is dus een goede manier om te werken aan een verbeterde mentale gezondheid. Je stimuleert je hersenen waardoor de neuroplasticiteit verbetert en tegelijkertijd werk je aan jouw vaardigheden, vol concentratie en kalmte. De hand-hersenverbinding creëert een cirkel van positieve feedback. Je houdt ook nog eens een mooi kunstwerkje over op het moment dat jouw creatie af is. Ook breien, tuinieren of schilderen zijn uitstekende hobby's waarbij je jouw handen gebruikt en je hersenen even rust gunt. 

Budgetvriendelijke hobby

Sommige hobby's lopen flink in de papieren. Diamond painting is gelukkig een budgetvriendelijke hobby en met één setje kun je al snel een paar weken zoet zijn. Vanaf ongeveer €10,- zijn er al leuke diamond paintings te vinden. Zit jij krap bij kas en weet je niet hoe je geld vrij kunt maken voor je nieuwe hobby? Door te besparen op je vaste lasten, bijvoorbeeld door glasvezel vergelijken en het opzeggen van abonnementen waar je niets meer mee doet, kun je al snel de prijs van een diamond painting besparen. Of misschien weet je jouw werken wel te verkopen! De overgebleven steentjes kun je ook tot wat moois verwerken.

Jezelf kunnen zijn

Wanneer je jouw hobby aan het uitoefenen bent, kun je even helemaal jezelf zijn. Waar je op het werk of in je gezin een bepaalde rol aanneemt en je op een zekere manier moet gedragen, kun je tijdens het diamond painting helemaal jezelf zijn. Zet een muziekje op terwijl je bezig bent en zing hard mee, kies voor een kunstwerk dat jij mooi vindt en leef je uit met alle kleuren. Met diamond painting heb je een echte uitlaatklep. Er zijn namelijk geen verplichtingen en niemand vertelt je hoe je het aan moet pakken. Laat je creativiteit de vrije loop en verras jezelf.


x